Hem           Kommittéer            Museer               Föreningsinfo
Vita Huset

Julfest hos ÖHF
"Brevduvor" och "sega gubbar" och andra aktiva  hembygdsjobbare beblandade sig när en ny tradition skapades i Hembygdsföreningens regi torsdagen den 8 december. På kassörens förslag hade det bestämts att  ett gemensamt julbord i Vita huset skulle dukas upp för alla frivilliga krafter som varit med att hålla föreningens låga brinnande under året.  Alla de som bidragit så energiskt och uppoffrande med sina insatser för vår förening skulle tackas och få känna ledningens uppskattning. Av föreningens 1000 medlemmar är ett 70-tal på ett eller annat sätt aktiva och var därmed inbjudna. Av dessa kunde ett 50-tal personer komma.
   Vid ankomsten serverades varm glögg (alkoholfri) och en brasa i den öppna spisen spred värme  och trivsel.  Ett högljutt minglande fortsatte tills det annonserades av värdinnan för kvällen, Barbro Svärd, att det var dags att sättas sig till bords. Ett långbord i vinkel var dukat, och med god aptit tog man sig an bufféns läckerheter som hade dukats upp i lilla kammaren.
   Under måltiden presenterade sig styrelseledamöterna och andra funktionärer, och i korta ordalag berättade man om sin funktion och vad man sysslade med. Det hela blev en mycket lyckad tillställning som förmodligen kommer att bli  årligen återkommande.

Hans von Matérn

Tage Olssons Sång - text