Hem           Kommittéer            Museer               Föreningsinfo
Vita Huset

En kylig men fin valborgskväll 2011
När Hembygdsföreningen även i år stod för valborgsfirandet i Ekbacken kunde man sätta ännu en fjäder i hatten för en lyckad afton. Kvällen blev fin utan regn men med en temperatur som fick folk att samlas närmare brasan när den tändes vid 8-tiden. Solen gav en speciell ljuseffekt i rökslingorna som gjorde det hela även till en synupplevelse.
   Med körsången och kommunalrådet Elisabeth Gunnars vårtal fick det hela den rätta stämningen som fick även den mest luttrade att känna djupet av den urgamla riten att hälsa våren välkommen på detta sätt.  Körsången från Åkersberga kammarkör under ledning av Mats Broström spred en härlig sångarglädje och fanfarer i näverlur av Bengt Rundqvist interfolierade programpunkterna.  Till totalupplevelsen av kvällen kom all prakt från naturen själv i parken med mattorna av nyutslagna vitsippor och andra blomster.
   Ett varmt tack måste  riktas till alla de frivilliga som hjälpt till att få kvällens arrangemang att flyta så väl - allt från Jörgen Thulstrups detaljplanering till värdinnorna som tog hand om de som ville in i stugvärmen och de som sålde lotter, kaffe, korv chokladhjulsspel etc.! 
Hans von Matérn