Hem           Kommittéer            Museer               Föreningsinfo
Vita Huset
Invigningen av nya dansbanan i Ekbacken den 3 maj 2008
Hembygdsföreningen, som av kommunen begåvats med ansvaret att driva och sköta den nya dansbanan i parken, fick nöjet att inviga den i lördags. Det var en underbar försommarkväll med allt vad naturen kunde bidra med, såsom sol, fågelkvitter, blomsterprakt och nyutspruckna blad. Tillräckligt mycket folk strömmade till för att fylla dansgolvet när väl dansen hade börjat.

Föreningens vice ordförande Sören Norrby höll ett kort tal där han gick tillbaka lite i historien och berättade om tidigare dansbanor både i kommunen och i Ekbacken. Detta var den tredje dansbanan i Ekbacken. Den första låg på en annan plats lite längre upp i parken. Den andra började byggas 1978 och revs nu i vår. Denna nya har byggts av kommunen under ledning av Gisela Holmgren som ansvarar för så mycket annat vackert i vår närmiljö i form av blomsterplanteringar och andra former av parkomvandlingar.

Efter sitt tal klippte Sören Norrby av det symboliska bandet och förklarade banan invigd. Det som sedan följde var först uppvisning av en dansgrupp som kallar sig Eastfield's Linedancers med dans inspirerad av amerikansk country. Gruppen bildades 2006 och kommer att hålla till flera gånger i Ekbacken, härnäst den 25 maj.

Därefter följde allmän dans till svängig sång och musik av Björn och Linda Rapp. Då kunde ingen stå stilla utan de flesta svängde snart om i en angenäm trängsel på det välpolerade golvet.

Hans von Matérn